Saturday, 17 December 2011

Dinner at Johnny's

Mule2 mama ckp nak g tgk Ombak Rindu dkt OU,sudahnye x jadi sebab tiket semua abes.So, mummy blanje kteorg makan kt Johnny's.Smue mkn x ingat punyer,Abg pon bkn maen agy,nak makan nie tp sakat Jannah.Lawak betul!!!Mummy agy x blhh bla,die da mkan byk gler spai die bukak button sluar.Klakar doe...

Friday, 16 December 2011

Last karaoke with dorm mates at The Store

Abes exam,aq trs blk dorm nak pack barang tp tunggu semua balik,pas ue kteorg grk g The Store.Aq x nak pakai baju korporat,so aq bwk baju jalan.Aq tkr baju dkt toilet Dewan and baru gerak.Kiteorang amek bilik V.I.P room plak.Aq bantai je smue lagu yang dorang nyanyi sampai aq sakit tekak and semput.Tengah semput2,aq nyanyi agy sampai meleleh air mata.Bukan tu je,aq jade mengah2 sbb nafas x panjang mehh.Hehehe,best plak aq karaoke dgn korang.Nanti kite karaoke agy yer....

Sunday, 11 December 2011

Last prank at school

Since last day kat skolah,aq igt nk wat payback kat Azfar sbb die blg telur kat aq.Aq simpan sirap bandung seminggu pastu campur nila.Lps abes exam ue,lepak2 dulu.Aq srh smue bdk PKOM,sign bj aq.Pastu aq bg present kat Daus sbb bday die 5/12 ary tue..Aq tgu spai sume abes exam,aq pakat dgn bdk2 smue ue srh tangkap Azfar and semuenye brjln lancar.Tercapai gak payback aq,aq siramkat kpale die.Die lari,pas ue aq kejar nk sambung blk tp x jd sbb aq nampak cikgu nazri,so aq pown stop.Hehehe,pdn muke die,Lps die bla,aq g jumpe membe2 laen,nk srh dorang sign bj aq,penuh plak baju aq dgn sign dorang,depan blakang kene sign.tp satisfied mehhh...

La...la...la...

Mase kat dlm kls pdt,aq asyik gdh dgn Daus tp gurau2 je.Tp aq kesian kat Nynot enset die ilang.Aq check kat dlm beg bdk2,along check pocket,Ju plak call number Nynot.Yg x blh bla,si Azfar, ada ke die srh aq check die pastu die ckp kar aq,die nak check kat celah2 baju aq.Tumbok muke ko br tau...Abes je kls,aq buli Daus srh anta aq blk aspuri.hehehe,die anta plak tp aq terkejut sbb Bieha and Era nampak.Bieha mcm siot je,die kate aq curang dgn Kamal sbb aq naek motor dgn Daus..padahal,aq dgn Kamal x de pape relation pown.Die en membe baek aq.Blk asrama je,lps g mkn,aq and Bieha naek ats tukar baju.Pastu fly g The Store,yg x blh bla bwk Fiera dgn bj kurung...Dkt The Store ue bknnye wat pe pown,tmn Ieya bli baju jer.pas ue bli brg bdk dorm and kite org g maen motor kat arcade.hehehe,mesti lah aq yg ajk sbb aq da lame teringin nak maen motor ue.Da abes maen,kite org trs blk.Aq,Bieha and Fiera blk naek bus,Ieya blk dgn Mak Ayam sbb die yg anta.Whatever it is,best giler siottttt..

Saturday, 10 December 2011

Malam terakhir di asrama

Aq x tau,mane dtg idea giler nak tiru mcm bdk aspura maen fire extinguisher ue dowh.Abes je prep,aq naek ats tkr baju,pack barang ckeyt,pastu aq kluar.Aq ajk Nynot maen skali,tp die x brani so aq ajk bdk2 dorm,dorang on je.Ieya la mule2 start dulu tp die test je.pastu,bdk2 aspura start ar blg mercun.hmm,aq grm so aq maen ar bende ue...bdk aras 1,bkr underwear yg dorang dpt blk.tgh syok2 maen,tibe2 pak guard,abah and smue dtg.aq cabot lari blk dorm,tp aq pergi blk kat dpn toilet ue dgn ieya,amni and nabila utk kms blk.sbb debu fire extinguisher ue bersepah.walaupun kiteorang kene usha dgn abah and kene perli dgn bdk aspura,tp kireorang still kms blk.Tp papehal,itulah keje plg gile aq pnh wat.hehehe,try nak jadi bomba konon.Whatever it is,ianya still pgalaman utk aq.tp,mmg best....

Friday, 2 December 2011

Adik2 sdare aq

aq ader 3 orang adik sdare iaitu Alishah,Adam and Alya.Dorang nie anak Acu and Uncle Amir.Anak sulong die Alishah,Adam plak anak kedua and Alya anak bongsu...Aq sayang giler kat dorang tige orang nie sbb dorang cousin yg plg rapat dgn aq and dorang pon sayang kat aq gakkk...hihihihi,they are the real three musketeer.ko ade??

nie gamba dorang

Thursday, 1 December 2011

Follow jangan x follow


Dikatakan :-
۞ Surah Al-Fatihah dapat memadam kemurkaan Allah SWT.
۞ Surah Yasin dapat menghi lan gkan rasa dahaga atau kehausan pada hari Kiamat.
۞ Surah Dukhan dapat membantu kita ketika menghadapi ujian Allah SWT pada hari kiamat.
۞ Surah Al-Waqi’ah dapat melindungi kita daripada ditimpa kesusahan atau fakir.
... ۞ Surah Al-Mulk dapat meringankan azab di dalam kubur.
۞ Surah Al-Kauthar dapat merelaikan segala perbalahan.
۞ Surah Al-Kafirun dapat menghalang kita daripada menjadi kafir ketika menghadapi kematian.
۞ Surah Al-Ikhlas dapat melindungi kita daripada menjadi golongan munafiq.
۞ Surah Al-Falq dapat menghapuskan perasaan hasad dengki.
۞ Surah An-Nas dapat melindungi kita daripada ditimpa penyakit was-was.
Seterusnya, bagi menangani Syaitan Durjana, dikatakan juga:-
۞ Ketika anda membawa AL-QURAN, respon syaitan ialah biasa saja, tengok je...
۞ Ketika anda membukanya, syaitan mula curiga.
۞ Ketika anda membacanya, syaitan mula gelisah.
۞ Ketika anda memahaminya, dia mula kejang.
۞ Ketika anda mengamalkan AL-QURAN, dalam kehidupan setiap hari, dia stroke....
Teruskan membaca AL-QURAN dan mengamalkannya agar syaitan terus stroke.
۞ Ketika anda ingin menyebarkan pesanan ini, syaitan pun mencegahnya.
۞ Syaitan kata, 'JANGAN SEBARKANNYA, KERANA IA TIDAK PENTING LANGSUNG!

MY NEPHEWS

Aq x pernah citer pown psl ank sedare aq an.aq ade 2 orang anak sedare iaitu Muhammad Danish Muhaimin and Adam.Danish nie ank abg Amin and Kak Mas,Adam lak anak kak Et and Abg Yusuf.
Nie lah gambar die orang tp gamba dgn abg aq iaitu Muhammad Amirul Haq...