Wednesday, 30 November 2011

Kata-kata hikmah dari kakak kepada adiknye

belajar rajin2 demi masa depan awak , akak sentiasa mendoakan kejayaan adik2 akak. Ingat kita bukan org senang & apa yg kita nak tak boleh dikecapi mcm tu saja tanpa berusaha, jadi manusia yg tahu menggunakan masa & pemberian ALLAH. jgn jadi manusia yg tak tahu hala tuju hidup ini. jgn buat sesuatu tanpa berfikir panjang, fikir baik2 dlm setiap perbuatan & perlakuan kita. benda yg tak baik jgn diikut & tinggalkan. Ingat solat jgn tinggal, ALLAH sentiasa bersama org yg benar, jgn hidup nak menumpang dr hasil org sedangkan kita sihat & boleh berusaha. buang sifat 'MALAS' dlm diri kita tanamkan sikap rajin berusha ye dik.Ingat ayah bukan muda lagi dia dah tua & tak kuat kita sbg anak kena bela & jaga dia. Ingat jugak bahawasanya 'MAMA HA' byk bekorban selama ni dr abg lahir hinggalah skrg & sepjg ayah susah dialah yg menanggung kamu semua ... dia tak mintakan balasan tp akak sbg kakak sulung kamu nak kamu ingat jasa baik org yg byk berjasa & tak kenal erti jemu & benci ... tanpa dia kamu adik beradik takkan membesar mcm skrg .... sayonara

Tuesday, 29 November 2011

A story about three mothers

Inilah mak aq and mak2 angkat aq.Nama mak aq Rumaizah binti Abu Bakar,nama mak angkat aq lak Norsuraya binti Mat Tawi and Putri Faridatul Syafinaz binti Megat Sharifuddin...dorang nie da kawan lame,dorang nie pantang berjumpe sbb bile berjumpe,mak ai dorang nie bergosip la and citer psl masalah dorang sampai berejam..dorang nie mcm desperate housewive and kecoh plakk.aq panggil mak aq MAMA,mak angkat aq yg due org tue plak,aq pgl die ibu and mummy..
inilah kisah three mothers...

Monday, 28 November 2011

Jamuan 5pk1

Mase jamuan ary tu,best gler.sumpah,enjoy gler.Mak aq dtg anta nasi impit and rendang daging,abes plak...semua makan x hengat,mkn mcm antu...tp,satisfaction gak,coz kiteorg ade order cupcake,chicken chop,mee goreng and mcm2 agy.yg aq tau,smuenyer sedap...jahat gler bdk kls aq,dorang kate bj aq dgn azfar matching.ohhhhhhhh tidak.hehehehe,aq ajk membe2 kls laen dtg,pastu aq ajk TOP dtg gak.aq lpk dgn die lame ar gak,pastu bdk2 kls aq amek gamba aq dgn die.awl2,aq da warning jgn mskkan gamba kat fb kalu mak aq tgk..mengamok la die.....tp semuanye dah berlalu,aq dgn die da break da pon...hahaha.emo la plak.skrg nie aq nk igt kngn aq and membe2 aq jerrr.mystery is history..well,that's all.

nie gamba makan aq and mica

nie gamba cupcake kiteorg

gamba gadis2 pkom1

a gift from our Math teacher
that's all from me...

Sunday, 27 November 2011

Al kisah dorm 2A gemilang

inilah kisah bdk dorm aq.ieya nie ketua dorm aq,die nie orgnye gile2,sensitif and happy go lucky.amni plak assistant die,die nie pon lbh krg gak tp die nie pandai,minat k-pop same mcm aq.meon plak,die nie kdg2 slalu hangout kiteotrg,kdg2 dgn kwn die same mcm nabilah gak.ate nie laen ckeyt,die ok tu mmg lah ok,tp kiteorg x brani nk usik die sgt,goyang siot...fiera plak,die nie rapat dgn qis sbb satu kpale..tp fiera nie gile k-pop.qis minat dgn superjunior je.hajal and miera nie mmg rapat giler x dpt dipisahkan.dorang nie g skolah ke,makan ke,ape2 pon same2.aina nie plak,pendiam ckeyt tp happening gak.bieha and eira pon same gak,tp bieha gler2 ckeyt.hehehe inilah kisah psl bdk2 dorm aq,thanks a lot kat korang sbb bersame2 dgn aq ketika aq susah,emo siot.whatever it is,aq akn rindu korang abes skolah nanti....

a story about carpenter

"An elderly carpenter was ready to retire, and he told his boss of his plans to leave and live a more leisurely life with his wife. He would miss the paycheck, he could get by, but he needed to retire.

The contractor was sorry to see such a good worker go, and he asked the carpenter to build just one more house as a personal favor.

The carpenter said yes, but in time it was easy to see that his heart was not in his work. He resorted to shoddy workmanship and used inferior materials. It was an unfortunate way to end a dedicated career.

When the carpenter finished his work, the contractor came to inspect the house. He handed the front-door key to the carpenter. "This is your house," contractor said. "It is my gift to you."

The carpenter was shocked! What a shame! If he had only known he was building his own house, he would have done it all so differently.

So it is with us. We build our lives, a day at a time, often putting less than our best into the building. Then with a shock we realize we have to live in the house we have built.

If we could do it over, we would do it much differently. But we cannot go back...

You are the carpenter of your life. Each day you hammer a nail, place a board, or erect a wall. Your attitudes and the choices you make today build your "house" for tomorrow..." [Author Unknown]

Drama life

Mule2 igt boring masuk drama tp ble nak masuk best plak.mase drama gulp and gasp,aq jd extra jer.tp ble masuk yg second drama plak,aq mule2 jd jage pakaian je.tp dorang x ckp org utk jd plakon,aq igt nk jd extra je tp jadi laen plak.aq dpt offer utk jd plakon utame sbb die asyik absent sbb asyik cbuk dgn bola tampar.so aq amek je lah,aq blaja mcm2 and kite org wkl sekolah.menang dpt number 3 plak....
nie gambar kite orang mehhh...
nie plak gamba lepak2 aq dgn membe2 yg laen
best gler and pgalaman yg x blh dilupekan...

DORMMATES PARTNER IF A FOOTBALL PLAYER

            2A PARTNER

IEYA-SYAHRUL
AMNI-NAZMI
BIEHA-MUSLIM
ERA-KHAIRUL FAHMI
HAJAL-GURU
AQ-BADDROL BAKHTIAR
nie gamba baddrol
yang nie ieya and amni pye

Friday, 25 November 2011

MY BIRTHDAY

Mase birthday aq an bowink gler kowt,sbb x leh nak celebrate sgt coz kne study but I can celebrate my birthday after SPM so said gud bye to SPM because da nak abes dahh.tp orang2 yg wish kat aq,thank u so much.
Orang2 pertame yg wish:
  • lisan-adik aq
  • text-TOP
  • call-my mother
  • bg hadiah-ieya
  • blanje makan-mama ha(stepmother la)

Karaoke is the best..........

Thanks to my friends because you make me happy especially Ieya,Miera,Hajal,Bieha, Amni and Era.thanks sangat2 sbb bawak aq g karaoke,bg aq itu lah hadiah ary jadi yg plg bezt pnh aq dpt.gempak sehh.aq nyanyi sampai da sakeyt tekak da nie...hehehehehe.

Tuesday, 22 November 2011

What should I do????

Ape yg harus aq wat??aq da break da pon dgn "setan" nie tp still syg kat die agy...nie yg x bleyh terime nie..citer die mcm nie.mula-mula kite org kwn,pas ue aq jadi kakak angkat die.masa ue aq da otw dgn membe aq,name die rahsia...hehehe.aq glrkn die Seungri sbb aq minat dgn band big bang.so aq glrkn yg setan ue plak TOP.aq citer la kat TOP nie yg aq da otw dgn Seungri...aq igt die happy tp diam2 die pon suke kat aq gak.die x leh terime kenyataan yg aq da otw dgn Seungri nie.then aq terpakse la pilih antara dorang nie...setelah aq fikir masak2,aq decide nk pilih TOP.kite org couple on 26 september,lps b'day mak aq plak.x sampai sebulan kite org couple,aq mintak break sbb Kamal a.k.a G-dragon bgtau aq yg TOP nie rapat dgn bdk pompuan nie name die HASRANI,pas tu die suke gler kat bdk tu and pnh mtk couple tp bdk tu x layan.so aq x puas aty and nak tau gak btl ke x.then aq tye die,mule2 die gagap nk bgtau.then,esk harinye iaitu 23 oktober die citerkan smuenye.actually,aq nie second girlfriend die.aq rase mcm kene game dgn die and rase mcm rampas bf orang.so aq mtk break.skrg nie aq dgn die kawan baik je..tp aq nie still ade prasaan kat die agy,gerammnyerr................
                                                                nie gambar TOP

yang laki tu eh TOP,yang pompuan ue name die Azlina.die nie offer diri die nak jadi kakak angkat ijat.yelah ada ke ptt,lps da break die nak aq  jd kakak angkat die blk.x nak ar aq,aq skrg nie kalu boleh nak membe je dgn die.die dah replace title aq as a "foster sister".hehehe.lawak pulak rase nyer.
yang nie Seungri
hehehehe.die maybe x handsome tp die baek and giler2 ckeyt.but aq rase die nie better aq kawan je...sebab aq x nak jd bende yg same kat die...sbb dulu aq dgn zharif pon maen2 and end up aq jgk yg nk break....

Monday, 21 November 2011

History bout NHA

Well,aq lahir on 19 november 1994,x da la tua sangat.aq  sebenarnye bukan ada 3 orang adik beradik tapi 9 orang....tapi kalu ikut satu mak,3 orang je lah..kalu mengikut adik beradik aq yg ramai ue,aq anak ke 8 tp kalu dengan mak aq plak anak yang kedua la..Parents aq dah break up
biarlah,sebab x smue cerite akhir dengan happy ending.so do I.in this case,i don't blame my parents because sudah suratan takdir telah menyatakan mereka akan bepisah.so x kan kite nak tentang plak.but i don't mind tapi kalu perkara nie akan ganggu emotion or study aq.aq x nak amek tau agy,aq nak blah jauh2.sebab i hate pressure.......


About me

Nama aq Nurulhuda Asyiqin.Aq blaja kat SMV Sungai Buloh.Aq amek course "Pengaturcaraan Komputer".Nie gamba member2 klas aq...
hehehe...aq yang baju putih tue la...ceria giler dak2 klas aq smue. ^_^